E-mailmanagement tools en extensies

E-mailmanagement tools en extensies

E-mails beheren kan een tijdrovende taak zijn, vooral als je dagelijks veel berichten ontvangt en moet reageren. Gelukkig zijn er verschillende e-mailmanagement tools en extensies beschikbaar die je kunnen helpen om je inbox georganiseerd te houden en je productiviteit te verhogen.

Inbox by Gmail

Inbox by Gmail is een e-mailmanagement tool ontwikkeld door Google. Het helpt je om je inbox overzichtelijk te houden door e-mails automatisch te groeperen op basis van hun inhoud. Inbox maakt gebruik van “Bundels” om gerelateerde e-mails zoals reizen, aankopen en financiën samen te voegen. Daarnaast biedt het handige functies zoals herinneringen en snooze om je te helpen belangrijke e-mails niet te vergeten.

Boomerang

Boomerang is een extensie die beschikbaar is voor zowel Gmail als Outlook. Met Boomerang kun je e-mails op een later tijdstip laten terugkomen in je inbox. Dit kan handig zijn als je een e-mail wilt verplaatsen naar een later moment wanneer je er meer tijd voor hebt. Boomerang biedt ook functies zoals e-mailtracking en het plannen van e-mails om later automatisch te worden verzonden.

Unroll.me

Als je regelmatig nieuwsbrieven ontvangt en je inbox overvol raakt, kan Unroll.me een handige tool zijn. Met Unroll.me kun je je abonnementen snel en gemakkelijk beheren door ze te bundelen in een dagelijkse digest. Hierdoor ontvang je slechts één e-mail per dag met een overzicht van alle nieuwsbrieven. Daarnaast geeft Unroll.me je de mogelijkheid om je gemakkelijk uit nieuwsbrieven uit te schrijven die je niet langer wilt ontvangen.

Sortd

Sortd is een tool die werkt als een Kanban-bord voor je e-mails. In plaats van je e-mails in traditionele mappen te organiseren, kun je met Sortd je inbox gebruiken als een takenlijst met verschillende categorieën. Je kunt e-mails slepen en neerzetten in verschillende kolommen, zoals ‘Nu’, ‘Deze week’ en ‘Later’. Dit kan vooral handig zijn als je graag visueel overzicht hebt van je taken.

Conclusie

E-mailmanagement tools en extensies kunnen een waardevolle toevoeging zijn om je inbox georganiseerd te houden en je productiviteit te verhogen. Of je nu gebruik maakt van Inbox by Gmail om je e-mails automatisch te bundelen, Boomerang om e-mails op een later tijdstip terug te laten komen, Unroll.me om je abonnementen te beheren of Sortd om je inbox als takenlijst te gebruiken, er is voor iedereen een geschikte tool beschikbaar. Door gebruik te maken van deze tools kun je je e-mailbeheer vereenvoudigen en meer tijd besteden aan belangrijkere taken. Probeer verschillende tools en extensies uit en ontdek welke het beste bij jouw e-mailgewoonten en behoeften past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *